Auginame tradicines ir mėsines putpeles. Mėsą ruošiame nedideliais kiekiais tik pagal užsakymą.
Tradicinės putpelės svoris - apie 120 g. 1 kg - 8 putpelės.
Mėsinės putpelės svoris - apie 250 g. 1 kg - 4 putpelės.
Skaniausia visą putpelę troškinti moliniame ar špižiniame inde, kepti grilyje arba orkaitėje, rūkyti.
Idėjų ir patarimų ieškokite receptų skiltyje.
Prabangi, nukaulinta mėsa itin greitam paruošimui.
Filė puikiai tiks kepsneliams, troškiniams, vėrinukams, salotoms.
Kepkite vos po kelias minutes iš abiejų pusių.
Tinka lengviems, greitai paruošiamiems, bet ypatingiems patiekalams. Rinkdamiesi putpelių krūtinėles, niekada neapsiriksite.
1 kg yra apie 20 putpelių krūtinėlių.
Vienai porcijai siūlome ruošti 3-5 krūtinėles.
Kepkite ne ilgiau nei 3-4 minutes iš abiejų pusių. Krūtinėles nukaulinus, mėsa tinka troškiniui ar kepsneliams, o kauliukai - kvapniam sultiniui.
Tai puikus sprendimas netradiciniams patiekalams: šašlykams, troškiniams, vėrinukams ar sriuboms. Abejingų neliks, o pirštelius apsilaižys kiekvienas atsisėdęs prie stalo.
Tinka ir pagrindiniams patiekalams, ir užkandžiams.
1 kg - apie 60 putpelių šlaunelių.
Putpelės kiaušinio lukštas yra lengvai kramtomas ir puikiai virškinamas, todėl kiaušinį galime valgyti su visu lukštu.
Jeigu lukštus valgyti nemalonu, juos galime sutrinti ir užbarstyti ant pagaminto maisto.
Nors pačiame putpelės kiaušinyje yra kalcio, bet didžiausias jo kiekis yra lukšte.
Trijuose putpelių kiaušiniuose su lukštu yra visos dienos kalcio norma. Tai natūralaus kalcio šaltinis be didelių išlaidų maisto papildams.
Vitaminas A kaupiasi putpelių kiaušinio trynyje.
Jis gerina regėjimą, odai padeda išlikti sveikai, o nagams - stipriems.
Putpelės, kitaip nei vištos, savo organizme turi didesnį lisozimo (antimikrobinio enzimo) kiekį. Taip pat putpelių kūno temperatūra yra aukštesnė nei vištų kūno temperatūra. Dėl šių priežasčių putpelės apsisaugo nuo salmonelių. Todėl putpelių kiaušinius galima vartoti termiškai neapdorotus.
Prieš valgydami žalią putpelės kiaušinį, įsitikiname, kad kiaušinis sveikas, nepažeistas ir šviežias. Patikriname galiojimo laiką! Labai gerai nuplauname po tekančiu šiltu vandeniu.
Žalią putpelės kiaušinį galima įmaišyti į kokteilius, košę ar varškę.
100g su lukštu maistingumas / RMV** | 100g be lukšto maistingumas / RMV** |
|
ENERGINĖ VERTĖ: | 609Kj / 146 kcal / 7,3% | 656Kj / 158 kcal / 7,8% |
Riebalai, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių |
10,2g / 14,6% 4,78g / 23,9% |
11,3g / 16,2% 5,4g / 27% |
Angliavandeniai, iš kurių cukrų |
0,5g / 0,19% 0g / 0% |
1,2g / 0,46% 0g / 0% |
Baltymai | 13,1g / 26,2% | 12,8g / 25,6% |
Druska* | 0,31g / 5% | 0,33g / 5,5% |
Kalcis | 2640mg / 330% | 200mg / 25% |
Vitaminas A | 335µg / 41,9% | 283,5µg / 35,4% |
Vitaminas D | 42,5µg / 850% | 25,8µg / 510% |
* Druskos kiekį nulemia tik natūraliai jame esantis natris (0,1g).
** Referencinis vartojimo kiekis, %. Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis 8400 kJ / 2000 kcal.